VÄLKOMMEN TILL

TOTAL REHAB

DIN NAPRAPAT PÅ KUNGSHOLMEN

Aktuellt

2017-09-27 Total Rehab medverkar i "Superstark" på BTH
Efter föreläsningen "Rätt andning ger ökad prestation och hälsa" fortsätter Total Rehabs samarbete med BTH Bygg. Under hösten har effektiva, trevlig träningspass utförts av Leg Naprapat Thobias Karlsson. Innehållet har varit styrka, rörlighet och andningsfokusering.
2017-01-06 Hufvudstaden och Total Rehab utökar samarbetet
Under våren 2017 kommer Total Rehabs naprapat och andningsspecialist Thobias Karlsson att genomföra tre föreläsningar/workshops inom andning. Syftet är att ge verktyg mot ohälsosam stress och ytterligare öka hälsan hos personalen. De friskvårdande behandlingar forsätter som tidigare.
2016-12-07 Kemikalieinspektionen och Total Rehab
Kemikalieinspektionen erbjuder nu naprapati från Total Rehabs naprapat Thobias Karlsson. Samarbetet påbörjas under slutet 2016 och fortsätter månadsvis. Total Rehab ser fram mot att erbjuda en väg till fortsatt hälsa hos personalen.
2016-11-24 Stor andningsföreläsning, Mall of Scandinavia
Total Rehabs naprapat och andningsspecialist Thobias Karlsson föreläser inför det friskvårdssatsande företaget BTH på Mall of Scandinavia. Titeln på föreläsningen: "Rätt andning ger ökad prestation och hälsa"
2016-07-04 Trevlig sommar önskar Total Rehab
Sommartider! Sommar och ledighet kan ge tid för reflektering och positiva förändringar. Andningen har en stor potential, besök www.buteykokliniken.se för ny inspiration. Soliga sköna underbara dagar önskar vi från Total Rehab!
2016-06-01 Hufvudstaden AB utökar samarbetet med Total Rehab
Total Rehabs Naprapat Thobias Karlsson har under våren utfört friskvårdanade behandlingar åt Hufvudstaden personal. Vi ser fram emot det ökade samarbetet under hösten 2016.
2016-01-20 Hufvudstaden AB anlitar Total Rehab
Total Rehabs Naprapat Thobias Karlsson har fått i uppdrag att utföra friskvårdnade behandlingar åt Hufvudstaden personal. Vi ser fram mot att leverera modern helhetstänkade friskvård under våren 2016.
2015-06-29 Välkommen Naprapat Tomas Jörpeland
Total Rehabs har fått en ny naprapat till klinken. Tomas Jörpeland arbetar även som tränare och naprapat för Stockholm Top Gymnastics och hälsas nu välkommen till Total Rehab.
2015-04-09 Rätt biomekaniken i andningen är en stor nyckel till hälsa!
Sättet att andas har mycket stor betydelse för din hälsa. På Total Rehabs klinik är vi specialiserade på andning. Vi analyserar din andning och hjälper dig att bana in rätt andningsmönster. Boka tid för en naprapat/andningsbehandling för att lära dig mer.
2014-04-06 Löpträning

Löpträning är ett underbart sätt att motionera. Fler och fler hänger på löparboomen och många intresserar sig för vad som är det mest fördelaktiga sättet att springa på. Barfota löpning, skoval, andning, stegisättning och den biomekaniska rörelsen debatteras ofta. Total Rehabs naprapat Thobias Karlsson har stort intresse för hur kroppen ska förflytta sig så lätt och skadefritt som möjligt under löpning. Under våren kommer kortare löpträningskurser att hållas både teoretiskt och praktiskt. Vi diskuterar bl.a. hällandning, framfotslöpning, steglängd, armarnas pendling, knälyftet, andningen och upplever skillnaderna praktiskt runt Rålambshovsparken.

2012-09-15 Hälsa kommer till dig genom rätt andning och hållning

Total Rehabs och Buteykoklinikens andningskurs har nu pågått under 1års tid. Intresset för kursen har varit stort. Kursen är en möjlighet att lära dig hur du förändrar din hälsa genom din andning och din hållning. Kursen ger redskapen och förklaringarna till hur du skapar en bra hälsa och frihet från en lång lista av symtom, utifrån din andning och din hållning. Näsandning - Diafragmaandning - Korrekt andningsvolym - Hållning är grundstenarna till en förbättrad hälsa. Läs mer om kursens innehåll på www.buteykokliniken.se

2012-05-01 Total Rehab utökar samarbetet med Danske bank
Danske Bank utökar samarbete och ansluter fler kontor till Total Rehabs klinik. Danske bank satsar mer på sin personal och erbjuder flera av sina anställda naprapatbehandlingar i förebyggande och vårdgivande syfte.
2011-09-01 Unik andningskurs på Total Rehab!

Total Rehab och andningskliniken Buteykokliniken erbjuder andningskurser. Klinikens biomekaniska och medicinska kunskap om andning där forskning ligger som grund gör andningskursen unik. Hur man syresätter sin kropp och hjärna, lugnar nervsystemet och tankar samt skapar mer energi blir en praktisk och teoretisk självklarhet efter kursen. Kursen visar vägen till en ökad hälsa och frihet från många sjukdomar och symtom. För mer information www.buteykokliniken.se

 

2011-09-01 Total Rehab önskar Martin Asker lycka till!
Naprapat Martin Asker startar ny klink. Total Rehab tackar för tiden som varit och önskar Martin lycka till på kliniken Specilistgruppen.
2011-08-19 Total Rehab välkomnar Ash Rehn, KBT-terapeut
Ash Rehn har 20 års erfaenhet av samtalsterapi med tekniker som kognitiv beteende terapi och narrativ teknik. Ash jobbar på engelska online och på klinken. För mer information se www.forwardtherapy.se.
2011-01-15 God fortsättning på nya året!
Total Rehabs naprapater kungsholmen, har nu öppet som vanligt efter lite julledighet. Vi ser fram emot ett händelserikt år. Vi fortsätter forskningen inom idrottsmedicin med inriktning på axelproblematik.Vi är även väldigt glad att hälsa Naprapat Joakim Kastebring välkommen till kliniken. Joakims kompetens och erfarenhet inom löpteknik och löprelaterade skador ger oss ytterligare en dimension på kliniken.Läs mer om Joakim här. Till sist vill vi önska alla gamla och nya patienter en god fortsättning på 2011.
2010-10-10 Ny forskning på handbollsspelare!
Total Rehab fortsätter sin forskning inom idrottsmedicin med inriktning på axelproblematik. Denna studie går ut på att mäta rörelsefunktionen i skuldran hos ett stort antal elitspelande handbollsungdomar och sedan följa dessa under kommande säsong. Målet med studien är att se om det går att förutse kommande axelskador och hur man på bästa sätt ska kunna motverka dessa skador. Leg. Naprapat Martin Asker är handledare för studien som beräknas vara klar i april 2011.
2010-08-23 Naprapatbehandling kortar vårdköer!

Det går att korta ortopedköer och spara både pengar och lidande genom att remittera vissa patienter till vård hos naprapat i stället för traditionell vård inom en ortopedklinik.Det visar en forskningsrapport som nyligen publicerats i den amerikanska tidskriften The Clinical Journal of Pain. Studien är den första i världen i sitt slag och har utförts vid Blekingesjukhuset i Karlskrona. Läs en sammaställning. Läs en svensk sammanfattning av forskningsrapporten här. Rapporten i sin helhet kan laddas ner från the Clinical Journal of Pain här.

2010-06-17 Publicerad studie i The Journal of Rheumatology!

Total Rehabs naprapat kungsholmen, Charlott Nilsson har fått sin studie med inriktining på Whiplashsymptom publicerad i den vetenskapliga tidskriften The Journal om Rheumatology. Studien var en del av Charlotts examensarbete vid Naprapathögskolan som hon gjorde tillsammans med en kurskamrat. Klicka här för att läsa studien. Stort grattis Charlott!

2010-05-01 Distriktstandvården anlitar Total Rehab!

Distriktstandvården i Salem har insett värdet av att ha en frisk och välmående personal, Därför får de anställda regelbundna naprapatbehandlingar. Vi ni också få en friskare personal på ert arbete? Kontakta oss så berättar vi mer om vårt koncept.

2010-03-20 Handbollsstudie!

Under våren och hösten 2010 kommer Martin Asker leg. Naprapat vid Total Rehab att handleda två studenter vid Naprapathögskolan i en studie där man kommer mäta skottprecisionen hos handsbollspelare. Målet är att utvärdera axelträning hos handbollsspelare i juniorålder på elitnivå. Läs mer här.

2010-02-08 Naprapatbehandling bättre än traditionell vård, även på lång sikt!

Idag publicerar Karolinska Institutet en artikel, som ger vetenskapliga belägg för att naprapati är en effektiv behandlingsform både på kort och lång sikt för patienter med vanliga rygg- och nackbesvär. Läs mer här.

2009-12-15 GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

Vi tar julledigt den 23/12-09 och öppnar igen mån 4/1-10. Vi önskar er alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

2009-12-15 Aviserad prishöjning!

Från och med 1 januari 2010 så höjer vi priset på bl.a. Naprapatbehandling. Läs mer i prislistan.

2009-09-17 5-årsjubileum på Total Rehab, Naprapat Kungsholmen

I samband med att vi har varit aktiva i dagens lokaler i 5 år samt att vi har blivit fler medarbetare firar vi 5-årsjubileum. Under vecka 40-41 har vi förmånligare priser och utökade öppettider vid förstagångsbesök hos våra nya terapeuter. Läs mer här.

2009-09-01 Carl Hanssons rör & värme anlitar Total Rehab!

Carl Hanssons rör & värme väljer, som så många andra företag, att anlita Total Rehab. Personalen kommer under hösten att få regelbunden naprapatbehandling på sin arbetsplats samt vid akuta besvär, behandling på vår klinik, Vi hälsar Carl Hanssons rör & värme med personal varmt välkomna till oss på Total Rehab.

Till nyhetsarkivet..